Geïnteresseerd?
Bel naar 0348 489 012 of laat je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jou verder te helpen!
Erwtenvezel
Erwtenvezels komen vrij bij de winning van zetmeel uit erwten en bestaan voornamelijk uit goed verteerbare celwanden en zetmeel. In de periode van april tot juli worden de erwten verwerkt. De mooie witte kleur en dit goed stapelbare product is energierijk en toe te passen in de meeste rantsoen. Door de hoge gehalte aan pensenergie en de negatieve OEB is het ureumgehalte in de melk goed te reguleren. Ook heeft het een positieve invloed op het eiwitgehalte. Erwtenvezels passen in veel rantsoenen als leverancier van energie. Deze energie wordt geleverd door het zetmeel en de licht verteerbare ruwe celstof. De energie komt op een evenwichtige manier vrij, waardoor de erwtenvezels goed inpasbaar zijn in de meeste rantsoenen.
Opslag en houdbaarheid
Erwtenvezels kun je het beste inkuilen door de toplaag met zout te bestrooien en het product luchtdicht in te kuilen. De kuil licht belasten met zand of banden wordt aanbevolen. Erwtenvezel is ook geschikt voor het afdekken van stapelbare bijproducten, gras- en maiskuilen.
Droge stof
VEM
VEVI
DVE
OEB
FOS
Ruw as
Ruw eiwit
Ruwe celstof
Zetmeel
Suiker
N
P
K
22 %
1125
1230
90
-46
670
30
98
200
400
10
15,7
1
7,0
Geïnteresseerd?
Bel naar 0348 489 000 of laat je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jou verder te helpen!